top of page

sob., 21. dec.

|

Ljubljana

"S kulturo do dela" - zaključek projekta

Zaključujemo celoletni projekt Kulturna dediščina – bogata pot za vstop na trg dela (S kulturo do dela).

Registration is Closed
See other events
"S kulturo do dela" - zaključek projekta
"S kulturo do dela" - zaključek projekta

Time & Location

21. dec. 2019, 17:00

Ljubljana, Parmova 25 Studio XXV

About the Event

 Zaključujemo celoletni projekt Kulturna dediščina – bogata pot za vstop na trg dela (S kulturo do dela).  Od decembra 2018 dalje smo za priseljence in migrante iz Afrike, Azije in Južne Amerike, organizirali usposabljanja / delavnice s katerimi so udeleženci osvojili nove spretnosti, preko katerih bi lahko na podlagi lastne kulture lažje vstopili na trg dela. Usposabljanja/delavnice so izvirala iz področja kulture in bila razdeljena na štiri glavna podporočja: kulinarika, ročne spretnosti, ples in glasbe ter trženje. Delavnice so potekale v Ljubljani, za pridobitev odrske izkušnje pa tudi v Izoli.

Za nami je uspešen projekt, ki je ne samo ponudil spoznanja novih zanimivih oseb, ki so željne kulturnega ustvarjanja temveč prinesel v naš prostor kulturni navdih, ki lahko s pravšnjim pristopom omogoči, da naši širši javnosti ponudi vse evropski kulturni doprinos, kjer se lahko veliko naučimo drug od drugega in omogočimo ustvarjalni proces vsakomur.

 

Dogodek bomo sklenili  v soboto, 21.12. na Parmovi ulici 25 (Studio XXV) v pravljičnem obdobju, v veselem decembru, kjer bomo s predstavitvijo rezultatov projekta  prikazali znanja in veščine naših udeležencev.  Ob 17. bodo na sporedu najprej delavnice za otroke od tretjega leta dalje, ki jih bodo samostojno izvajali udeleženci usposabljanj, sledil bo uradni zaključek projekta, kjer bomo podelili priznanja vsem udeležencem, ki so uspešno opravili uposabljanja in na koncu še popestrili dogodek s prikazom izsekov plesno glasbenih nastopov plesa dabke in afriški plesi. Dogodek biomo sklenili s sproščenim programom afriške glasbe in Dj programom svetovne etno glasbe. Glede na to, da smo prostorsko zelo omejeni so prijave na dogodek obvezne na info@studioxxv.si.

Nosilec projekta Zavod za globalno učenje in razvoj projektov  (Zavod Global) se s Studiom 25 ter Društvom Odnos aktivno zavzema za ustvarjanje okolja v slovenski družbi, ki omogoča migrantom iz globalnega juga lažji dostop do trga dela, kjer je središče moč migrantov na področju kulturne dediščine.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim v projektu: Barbari Primožič in Matejo Bošnjak iz Ministrstva za kulturo za svetovanje, Studiu Lux za oblikovanje, DPG za promocijo, fotografoma Dragu Videmšku in Branku Gosarič, Tanji Hladnik iz Kina Otok, CK Španski borci, KUDu Baobab, Gostilni Podvin, Mednarodnemu zavodu Ritem Afrike, Jose-u in še mnogim drugim, ki ste nam omogočili, da smo izpeljali projekt, kakor smo si zamislili in še boljše in seveda še najbolj vam, dragi udeleženci delavnic, ki ste nam ponovno osmislili naše delo. Užitek v v ponos je delati z vami!

Operacijo Kulturna dediščina - bogata pot za vstop na trg dela (S kulturo do dela) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Share This Event

bottom of page